Scroll Top
"Verbinding via paarden"
familieopstelling met paarden

Familieopstelling met paarden

Laat de wijsheid van het paard je de weg wijzen

Een familieopstelling met paarden is een hele mooie methode bij uiteenlopende vraagstukken. Wanneer je graag verder wil ontwikkelen, ergens tegenaan loopt, meer in verbinding en meer vanuit je hart wil leven of wat het ook is waar jij graag verandering in wil. In al die gevallen en meer kunnen paarden je de weg wijzen. Via een familieopstelling met paarden ontdek je wat het is dat jou remt, wat gezien wil worden en hoe jij jouw verlangen waar kan maken.

Wat maakt een familieopstelling met paarden zo krachtig?

Paarden zijn prooidieren en leven van nature in een kudde. Van oudsher zijn ze dus afhankelijk van al hun sensoren én ze moeten de rest van de kudde continue in de gaten houden om te overleven. Daarbij is het kuddegedrag van belang, dat wil zeggen is het paard in de kuddesamenstelling de leider of laat hij/zij zich leiden. En welke plek neemt het paard in. Ook hier maken paarden gebruik van hele fijngevoelige signalen, waar veel mensen zich vaak niet van bewust zijn. Ze weten dus feilloos wat er speelt, ook bij mensen wanneer er contact is. Paarden spiegelen dus op vele manieren, ze lijken vaak ook meer te zien en voelen dan wij. Dit laat zich al zien bij het berijden: een paard kan bij de ene ruiter heel ontspannen zijn en zodra een andere ruiter opstapt is het paard ‘ineens’ heel schrikkerig en angstig. Het paard reageert heel natuurlijk en zonder projectie, en laat precies zien wat er aan de hand is.

Een familieopstelling met paarden is puur en magisch. De paarden wijzen je vanzelf de weg puur door hun gedrag.

Deze bijzondere sensoren en natuurlijk het feit dat paarden dichter bij hun gevoel staan dan veel mensen tegenwoordig, maakt dat paarden, maar ook andere dieren zoals honden en katten, perfect de weg kunnen wijzen in een familieopstelling. En het is magisch om te zien, want zodra als het ware het ‘energieveld’ van de familieopstelling wordt geopend verandert het gedrag van de paarden en geven ze feilloos weer wat er gezien mag worden. En wanneer de vraagsteller de inzichten ‘ziet’ en daarop zijn of haar innerlijke houding verandert, veranderen de paarden mee. 

Familieopstellingen paarden_galerie_banner

Hoe werkt een familieopstelling met paarden?

In een familieopstelling met paarden spreken we bij de paarden af. Daarbij starten we eerst met een voorgesprek, waarbij je jouw verlangen of wat het is waar je graag naar wil kijken uitspreekt. Daarbij bespreken we ook (een deel van) jouw familiesysteem. Tijdens de sessie werk ik veel op gevoel, dus het moment waarop we met de paarden gaan werken varieert per sessie.

Een familieopstelling met paarden duurt ongeveer 1,5 en het tarief bedraagt € 105,-. 

De paarden lieten via hun gedrag precies zien hoe de familie zich altijd gedroeg, het gaf zoveel inzicht, heel bijzonder.

Waar kan een paarden opstelling bij helpen?

Een opstelling met paarden kan in uiteenlopende situaties uitkomst bieden, denk bijvoorbeeld aan: 

  • Wanneer je een gevoel van afwijzing ervaart
  • Wanneer je het gevoel hebt dat je niet gehoord of gezien wordt
  • Wanneer je het gevoel hebt dat je je niet mag uiten
  • Wanneer je meer voor jezelf wil kiezen
  • Bij fysieke klachten, zoals vermoeidheid, rugpijn, hoofdpijn
  • Wanneer je steeds ‘gedoe’ hebt in relaties
  • Wanneer je jouw doelen maar niet lijkt te halen
  • Wanneer je een andere vorm van rem of blokkade ervaart 
  • En in meer situaties

Interesse in een opstelling met paarden?

Zou jij ook graag met hulp van paarden inzicht en verandering willen krijgen in jouw situatie? Ik help je graag.

Neem contact met mij op via onderstaande button