Scroll Top
"Durf jezelf te zijn"
familieopstelling individueel

Individuele familieopstelling

1-op-1 kijken naar patronen die jou op verschillende manieren kunnen remmen

Lijkt het alsof dingen (vaker) niet soepel lopen, maar heb je geen idee waarom? Je hebt bijvoorbeeld steeds onrust in relaties, gedoe op je werk of net wanneer alles lekker loopt gebeurt er weer iets wat niet fijn is. Vind je het lastig om bij jezelf te blijven, komt alles heel hard bij je binnen? Of je hebt vaak fysieke klachten, van rugpijn tot vermoeidheid, die jou belemmeren. In al die gevallen en nog veel meer kan een individuele familieopstelling een goede uitkomst zijn. 

Wat is een individuele familieopstelling?

Een familieopstelling is een methode waarmee je naar de onbewuste oorzaak gaat kijken van dat wat jou remt op wat voor manier ook. Doordat je echt naar de oorzaak gaat kijken en op dat vlak aankijkt en doorvoelt wat er is, werkt het ook echt door in je dagelijkse leven. Het gaat dus verder en werkt dieper door.   

Bij een individuele familieopstelling ga je in een 1-op-1 sessie kijken naar jouw vraag, jouw verlangen, en wat daaraan te grondslag ligt. Daarbij kunnen verschillende hulpmiddelen ingezet worden: poppetjes, tafelankers, grondankers en zelfs paarden. Alles wat als hulpmiddel ingezet wordt tijdens de individuele familieopstelling en zelfs alles wat ‘spontaan’ gebeurt, zoals bijvoorbeeld geluiden uit de omgeving, resoneert mee en geven een beeld van dat wat gezien en ervaren mag worden. Het lijkt dan alsof iets toevallig gebeurt, maar in het geval van familieopstellingen is vaak niets toeval. 

Femke

Een fijne en verhelderende familieopstelling gehad. Martine biedt een veilige en vertrouwde sfeer waarbij je de mogelijkheid krijgt om stil te staan bij de stappen die je zet. Ik heb een belangrijk hoofdstuk kunnen afsluiten en ben daar dankbaar voor.

Andries Geldof

De sessie heb ik zondermeer als plezierig, maar ook verhelderend ervaren. Martine is heel professioneel in haar vakgebied. Tijdens de sessie al, maar ook vooral erna ben ik anders in het leven gaan bewegen. Martine heeft mij hele handige tools meegegeven waardoor ik wat prettiger in het leven ben gaan staan. Het is voor mij zeker nog de moeite waard om vervolgsessies in te plannen!

Sandra

De familie opstelling bij Martine zorgde ervoor dat ik ballast los kon laten. De verantwoordelijkheid terug geven waar het hoort. Ik kon daardoor in liefde loslaten. Martine heeft deze sessie vol liefdevolle aandacht begeleidt. Ik voelde mij bij haar op mijn gemak. Daardoor kon ik ook open staan voor de emoties die tijdens de sessie omhoog kwamen. Waardoor er ook een stuk heling plaats vond.

Miranda

Door de fijne en ontspanning sfeer bij Martine voelde het voor mij heel goed om een familieopstelling te doen. Het gaf me bepaalde inzichten waar ik me eigenlijk niet van bewust was maar die me aan het denken hebben gezet. Ook een hele fijne ervaring met reiki gehad waarbij Martine mij op afstand heeft geholpen en ik ervaarde dat de rugpijn de dagen erna af nam. Heel bijzonder!

Alles 'doet' mee in een familieopstelling

Om een voorbeeld te noemen: stel dat je graag meer tijd voor jezelf wilt, maar dat lukt steeds niet, dan kan het bijvoorbeeld gebeuren dat tijdens een familieopstelling ineens buiten heel veel lawaai is, dat de telefoon gaat of dat er steeds vormen van ruis zijn. Dan kan die ruis meer inzicht geven in een mogelijke oorzaak. In dit geval zou het kunnen zijn dat je een onderliggende overtuiging dat je het niet waard bent om tijd aan jezelf te besteden. Onbewust heb je aangeleerd dat alles van ‘buiten’ belangrijker is dan jijzelf en dus eerst aandacht verdient, waardoor je dus weinig tijd overhoudt om aan jezelf te besteden. En zo kunnen er vele mogelijke onbewuste patronen zijn die ons in ons dagelijks leven kunnen remmen. 

Het levert zoveel op

Een individuele familieopstelling, of een familieopstelling in groepsverband, kan heel veel mooie dingen teweegbrengen. Het maakt je lichter, vrijer van blokkerende patronen en geeft dus meer ruimte voor jou. En het mooie is, je kunt eigenlijk alles wel opstellen, van je rugpijn, hoofdpijn of vermoeidheid tot je verlangen naar meer rust, meer tijd voor jezelf of minder gedoe in relaties.

Dus ben jij ook toe aan het loslaten van iets wat jou remt? Dan kan een familieopstelling een mooie manier zijn. 

Hoe werkt een individuele familieopstelling?

Het is mogelijk om een individuele familieopstelling live te doen in Westervoort, nabij Arnhem en het kan ook online via Zoom of Teams. Een online familieopstelling werkt ook heel mooi en het voordeel is natuurlijk dat je dit vanuit huis of elke andere plaats kan doen, zolang er maar internet is.

Een sessie begint altijd met een inleidend gesprek waarbij we ingaan op jouw vraagstuk, waarbij we jouw wens bespreken en waarbij we ingaan op jouw familiesysteem. Aansluitend gaan we verder kijken met poppetjes, tafelankers, grondankers of paarden. Hierbij gaat het om het inzicht krijgen en het doorvoelen van dat wat er is.

Een individuele familieopstelling duurt ongeveer 1,5 uur en het tarief bedraagt € 105,-.    

Een familieopstelling met behulp van paarden kan vanzelfsprekend alleen live plaatsvinden. Lees meer over een familieopstelling met paarden

Het is zo mooi om te zien hoeveel inzicht een familieopstelling geeft én wat de effecten ervan zijn in het dagelijks leven. Het is magisch.

Interesse in een familieopstelling individueel?

Wil jij een familieopstelling doen of wil je meer informatie? Neem contact met mij op via onderstaande button