Scroll Top
"Blijvend helen door naar de dieperliggende oorzaak te gaan"
Familieopstelling

Familieopstelling

Een familieopstelling is een methode waarmee je naar de onbewuste oorzaak gaat kijken van dat wat jou remt op wat voor manier ook. Doordat je echt naar de oorzaak gaat kijken en op dat vlak aankijkt en doorvoelt wat er is, werkt het ook echt door in je dagelijkse leven. Het gaat dus verder en werkt dieper door.

Een familieopstelling zorgt voor een bewustwordingsproces waardoor mensen inzichten krijgen en bevrijd worden van stress en de mogelijke gevolgen die stressvolle ervaringen of een stressvol systeem hebben achtergelaten. Het is een vorm van therapie die na de eerste toepassing door Virginia Satir uiteindelijk wereldwijd bekend is gemaakt door Bert Hellinger. Of je nu vaak gedoe hebt in relaties, of veel last van je rug, of je steeds maar niet weet wat je passie is en wat je echt wil in het leven, of als je steeds maar angstig bent en geen idee hebt waarom: voor al die gevallen en nog veel meer kan een familieopstelling helpend zijn.

Galerie_banner_pagina familieopstelling

Wat is een familieopstelling in groepsverband?

Bij een familieopstelling in groepsverband wordt de familieopstelling gedaan in een groep. Per opstelling is er een vraagsteller die een vraag inbrengt waar hij/zij graag meer inzicht of positieve verandering in wil. De overige personen uit de groep kunnen tijdens de opstelling ingezet gevraagd worden om iets of iemand uit het familiesysteem van de vraagsteller te representeren. Ze worden daarom ook ‘representant’ genoemd. Als iemand als representant wordt gevraagd mag hij/zij uiteraard ook met ‘nee  antwoorden. Dan kan de vraagsteller iemand anders vragen als representant. 

Het wonderlijke aan een familieopstelling in groepsverband is dat de personen die als representant staan voor iets iemand gevoelens, de emoties en andere gewaarwordingen krijgen van diegene of datgene wat ze representeren. De representant hoeft geen voorkennis te hebben. Tijdens een familieopstelling is er namelijk sprake van het zogenoemde ‘wetende veld’, een soort collectief en universeel weten, waardoor informatie beschikbaar is die je zo niet zou kunnen weten. Dit maakt ook dat iedereen representant kan zijn, er is geen ervaring voor nodig, en ze hoeven de vraagsteller ook niet te kennen.

Bij een familieopstelling in groepsverband ga je dus met behulp van representanten kijken naar jouw vraag, jouw verlangen, en wat daaraan te grondslag ligt. Doordat andere personen representeren kunnen zij voor jou onder woorden brengen wat ze voelen en ervaren.

"Every family has a story. We all grow in different directions, yet our roots remain as one." -

Wat is een individuele familieopstelling?

Bij een individuele familieopstelling gaan we in een 1-op-1 setting kijken naar jouw vraagstuk, naar dat wat het is waar jij graag verandering in wil zien. Dat kan echt van alles zijn: van lichamelijke klacht tot een mentale blokkade. Bijvoorbeeld  iets wat jou steeds weer overkomt en waar je last van hebt. Bij een familieopstelling individueel kijken we naar wat de onderliggende oorzaak is. Dat gaat met behulp van poppetjes, grondankers of met paarden.

De individuele familieopstellingen zijn doordeweeks, hiervoor maken we samen een afspraak op een moment waarop het goed uitkomt.  

Familieopstellingendagen

Een familieopstelling in groepsverband vind plaats op een familieopstellingendag. Op een familieopstellingendag brengen een paar vraagstellers een vraag in, iets waar ze graag naar willen kijken in een opstelling. Tijdens de opstelling kan de vraagsteller representanten vragen om iets of iemand te representeren. Elke opstelling is anders en de ene opstelling gaat sneller dan de ander, maar dat zegt allemaal niets over wat het doet. Soms kun je in hele korte tijd hetzelfde bereiken als in een langere opstelling. 

Als je een vraag inbrengt hebben we altijd eerst een inleidend gesprek, waarin we samen gaan kijken naar dat wat het is waar je naar wilt kijken, naar jouw verlangen. Dat kan vooraf of op de dag zelf. Aansluitend gaan we via een familieopstelling kijken naar de onbewuste patronen die hierbij spelen.

De groepssamenstelling is natuurlijk elke datum weer anders. Uit ervaring weet ik dat de groep altijd precies klopt bij de opstellingen en thema’s van die dag. 

Tarieven

De tarieven voor een familieopstelling individueel of in groepsverband zijn:

Vraagsteller: € 95,-

Representant: € 25,- 
Dit is alleen mogelijk bij groepsopstellingen.

 

 

coaching_1320x1776px_2

Meer informatie en contact

Een familieopstelling is mogelijk in groepsverband en individueel. Heb je interesse in een familieopstelling? Bekijk de data voor de eerstvolgende groepsopstellingen in Arnhem of neem contact met mij op voor de mogelijkheden van een individuele opstelling. 

Interesse in een familieopstelling?

Neem contact met mij op via onderstaande button