Scroll Top
"Laat jezelf en jouw talenten zien "
Groeien

Doe maar lekker 'gek'

Dat wordt vanzelf normaal

Zou jij vanbinnen eigenlijk iets anders willen doen? Jezelf meer willen laten zien? Er zijn veel mensen die het moeilijk vinden om zichzelf helemaal te laten zien en horen. Die van binnen soms wel voelen dat ze meer willen, of anders willen, maar dat niet durven of niet doen.

Jezelf klein houden

Vaak is een vertrouwde beweging om binnen je comfortzone te blijven, of binnen de kaders van wat de maatschappij als ‘normaal’ en acceptabel beschouwt. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’.

Zodat je niet opvalt, niet anders bent, niet zwak bent, niet afgekeurd wordt, buiten de boot valt of wat dan ook. Het lijkt veilig, maar het vraagt van je dat je je klein houdt, dat je niet je authentieke zelf kunt zijn. Dat je jezelf niet helemaal laat zien, met ál het mooie wat je in je hebt.

Iedereen heeft unieke talenten

En dat is zo jammer, want iedereen heeft talenten en mooie, unieke eigenschappen. En ja, die zijn voor iedereen anders. Waardoor het soms voelt alsof het ‘gek’ is wat jij kunt, omdat niemand in jouw omgeving dat doet of de behoefte heeft om dat te doen. Of je denkt dat niemand zit te wachten op dat wat jij kunt. Met een terugtrekkende beweging als gevolg.  

Herken jij je hierin? Weet dan dat niets minder waar is. It’s all in the head. Jouw unieke talenten er niet voor niets zijn. Ze zijn er voor jou, om jou een gevoel van vervulling te geven, en ze kunnen vaak ook juist een hele mooie bijdrage leveren aan de wereld. Als we allemaal bakker zouden willen zijn hadden we immers een overschot aan brood en te weinig groenten.

Wat zijn mijn unieke talenten?

Het zijn vaak de dingen die we zelf heel vanzelfsprekend vinden, maar die voor een ander niet zo vanzelfsprekend zijn. En dat is precies de reden waarom een ander andere dingen doet of wil doen, ze hebben gewoon andere interesses én andere talenten.

Dus vraag jezelf af:
– Wat vind ik leuk om te doen? Wat zou ik stiekem van binnen het allerliefste doen?
– Wat zijn mijn talenten?
– Wat kan ik goed en wat gaat mij makkelijk af?
– Hoe kan ik dat delen met de wereld?
– En wat weerhoudt mij ervan om dat te doen?

 

Iedereen heeft eigen talenten en eigenschappen, die zijn voor iedereen anders. Waardoor het soms voelt alsof het ‘gek’ is wat jij kunt, omdat je de 'enige' bent. Maar jouw talenten heb je niet voor niets. 

Laat maar zien wat je kunt!

In jouw antwoorden zit een sleutel. Een sleutel die de deur opent naar jouw eigen pad. Een pad waarvan je heel blij wordt. Waarbij je eigen dingen doet, die voor jou fijn voelen. En waarmee je ook nog de wereld kunt dienen. Misschien voelt dat in het begin een beetje ‘gek’, maar hé, alles went. Als je met een nieuwe baan begint, zit er ook zo in en denk je niet eens meer aan hoe het in het begin was. Dromen, durven, doen.

Doe maar lekker gek, dat wordt vanzelf normaal genoeg.

Laat jezelf zien met alles wat je in je hebt. Van dromen, naar durven én doen! De eerste stap is misschien spannend of voelt 'gek', maar hé, alles went.

Wil je daar graag wat hulp bij?

Zou je graag wat hulp willen om jezelf helemaal te laten zien, om met zelfvertrouwen te gaan doen wat je eigenlijk diep van binnen graag wil? Is er iets wat jou weerhoudt en waar je maar niet de vinger op krijgt wat het toch is? Ik help je graag onderzoeken wat er speelt en wat er nodig is om het te veranderen. 

Dat kan via een familieopstelling, individueel, in groepsverband, met paarden. Het kan eenmalig en het kan ook via een traject, ook wel Familieopstellingen & Coaching traject LIGHT. Net wat jij fijn vindt, wat jij wil en wat past in jouw proces.

Geschreven door Martine Fleming, Inshine

Wil je contact of een afspraak maken?

Ik begeleid je graag via een familieopstelling. Neem contact met mij op via onderstaande button.