Scroll Top

"Wees een stem, geen echo"

Stem & Zangcoaching

Zangcoaching / Stemcoaching

Heb jij last van je stem? Loop je ergens tegenaan met jouw stem? Wil je iets bereiken met zingen of spreken wat maar niet lukt? Heb je bijvoorbeeld moeite met hoge of lage tonen halen? Steeds een bibberende stem als je in het openbaar moet spreken? Vind je het lastig om je te uiten, in werksituaties, bij presentaties of in het algemeen? Of is er een andere situatie rond jouw stem waar je mee worstelt en waar je heel graag verandering in wenst? Dan is mijn zangcoaching of stemcoaching wellicht iets voor jou! 

In jouw eigen stem zit alles

De stem is een magisch instrument, het geeft uiting aan hoe jij je vanbinnen voelt. Of je nu blij bent, gespannen, boos of verdrietig, je stem verbloemt niets. En dat maakt het ook zo mooi, zo krachtig. Het is jouw stem, jouw communicatiemiddel en het vertelt altijd veel over hoe jij je op dat moment voelt. Door te luisteren naar jouw (innerlijke) stem, voorbij de woorden, te horen wat je stem jou vertelt én door in te zien wat je hiermee kunt, daar zit een kans om te groeien. In jouw stem en de manier waarop je die laat horen zit alles verweven. Hoor jouw stem en laat jouw stem horen. In jouw stem vind je kracht. When you own your voice, you own your power. Ik help je graag jouw stem ontwikkelen via zang-/ stemcoaching. Laat jouw stem helemaal horen met alles wat erin zit.

Familieopstellingen_banner_pagina

Wat houdt zangcoaching / stemcoaching in?

Tijdens een zangcoaching/stemcoaching sessie ga ik met jou kijken naar wat er speelt rond jouw stem, hoe het komt dat je deze ervaring hebt en wat het is dat jouw stem je hierin wil vertellen. We gaan samen de diepte in om de blokkade eraf te halen, zodat jouw stem vrijer wordt, zodat jij je vrijer durft te uiten.

De manier waarop ik dat doe is anders dan zangcoaching of een zangles waarbij er vooral naar de techniek van zingen of spreken gekeken wordt. Ik werk vanuit een holistische visie: alles is met elkaar verbonden in jouw lichaam en jouw stem geeft klank aan dat wat er vanbinnen speelt, ook op onbewust niveau. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand die altijd heel zacht praat en het moeilijk vind om zijn/haar stem te verheffen op onbewust level een overtuiging heeft dat hij/zij het niet waard is om zich te laten horen of zich niet mág laten horen. 

Tijdens een zangcoaching / stemcoaching-sessie ga ik dus samen met jou kijken naar wat er speelt op bewust én onbewust niveau. We kijken naar wat er nodig is om te bereiken wat jij wil bereiken met je stem. En naar wat ‘eronder’ zit, wat de oorzaak is. We gaan luisteren wat het is dat jouw stem aangeeft: welke patronen en innerlijke overtuigingen liggen hieraan ten grondslag en wat houdt je tegen?  Dit geeft je inzicht en doordat je er naar kijkt, er aandacht aan geeft en het doorvoelt, verandert het. Door naar de dieperliggende oorzaak te kijken en op dat level te helen, kan ook aan de oppervlakte blijvende verandering optreden, wat zich uit via jouw stem.

Kortom we gaan luisteren naar jouw stem en daar op constructieve wijze mee aan de slag, met als uitgangspunt dat waar jij op positieve wijze in wil veranderen.

Hoe we dat doen is wisselend en per situatie anders, het kan zijn via coaching, maar ook via een familieopstelling (in verschillende vormen) of Reiki, net wat past bij jouw vraag, jouw lichaam én jouw stem. Alles gaat natuurlijk in overleg, zodat het voor jou goed voelt. 

"De enige weg om je stem te vinden, is om je stem te gebruiken" - Austin Kleon

Hoe gaat het en wat is het tarief?

Zangcoaching / stemcoaching begint altijd met een gesprek, waarin we samen gaan kijken naar dat wat het is waar je naar wilt kijken en wat je graag anders wil, naar jouw wens. Aansluitend gaan we kijken naar de onbewuste patronen die hierbij spelen. Dit kan op diverse manieren, via coaching, familieopstelling, Reiki/magnetiseren, net wat past en goed voelt. 

Het tarief van een sessie zangcoaching / stemcoaching bedraagt € 60,- inclusief BTW.  Een sessie duurt een uur. 

Natuurlijk is alles afhankelijk van jouw wens en situatie, maar zelfs in 1-2 sessies kan al veel bereikt worden.  

Laat ook jouw stem horen op een manier die voor jou fijn voelt

Heb jij iets waar je graag aan wilt werken met jouw stem, op zangvlak of als spreker, bij presentaties, in werksituaties of privé jezelf uiten? Ik help je graag in het sterker maken van jouw stem, het laten horen van jouw stem, of wat het ook is wat jij graag met je stem wil bereiken. Met jouw verlangen als doel en uitgangspunt kijken we samen wat er te ontdekken én te helen is.

 Neem hier contact met mij op voor een zangcoaching / stemcoaching of voor meer informatie. 

Interesse in zangcoaching/ stemcoaching?

Wil jij aan jouw stem werken of wil je meer informatie? Neem contact met mij op via onderstaande button